Optiuni
Birourile noastre
Romania
Universitatea Politehnica din Timisoara
Facultatea de Mecanica www.mec.upt.ro
B-dul Mihai Viteazu nr.1, camera 131A, 300222 Timisoara
Tel +40 256 403670, Fax +40 256 403669
e-mail: ioana.ionel@mec.upt.ro Persoana de contact:
Prof.dr.ing.habil Ioana IONEL

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara
http://www.usab-tm.ro
Calea Aradului 119, Timisoara, 300593
Tel.: +40 256 277001 Fax.: +40 256 277110
e-mail: usabtm@mail.dnttm.ro Persoana de contact:
S.l.dr. Teodor VINTILA
Ungaria
Universitatea din Szeged
www.u-szeged.hu
Dugonics square 13, Szeged H-6723
Tel + 36 62 544 001, Fax + +36 62 546 371
e-mail: rektor@rekt.u-szeged.hu Persoana de contact:
Dr. Gábor Szabó Rector

Alapítvány a Biotechnológiai Nevelés és Oktatás Korszerűsítéséért
http://www.helyicivil.hu
Tel: +36 62 546 930, Fax: +36 62 544 352
e-mail: kornel@brc.hu Persoana de contact:
Prof.dr. Kornél L. Kovács

Bun venit!

IlustraÄŤnÄ‚Ëť obrázokProiectul RESGAS2011 - CDI transfrontaliere comune în domeniul producerii de biogaz, o re?ea de energie regenerabil? adecvat? pentru Ungaria ?i România este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalier? Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) fiind finantat de catre Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Ungaria si România. Scopul programului este de a reuni actori diversi – oameni, actori economici si comunitati – pentru a explora mai bine oportunitatile oferite de dezvoltarea comuna a zonei transfrontaliere.

Principalul obiectiv al proiectului este de a derula activitati de cercetare si dezvoltare în sprijinul inovarii în domeniul productiei de biogaz. O schimbare considerabila în politica energetica a ambelor tari, poate proveni doar din practici pozitive, respectiv din schimb de bune practici. Pentru a atinge acest obiectiv major, partenerii vor încerca sa identifice îmbunatatiri potentiale ale modalitatilor de producere a biogazului, atât din compusi solizi, cât si din compusi lichizi.

Pana la sfarsitul proiectului, partenerii urmeaza a efectua cercetari commune cu scopul de a aduce valoare adaugata domeniului. Scopul este de a reuni tehnologia, domeniul politic, industria, educatia, domeniul financiar si serviciile publice, pentru a spori gradul de întelegere asupra provocarilor generate de consumul urias de energie, combinat cu caracterul limitat al resurselor. Aceasta poate constitui o oportunitate pentru o schimbare fundamentala a modului în care lumea produce si consuma energie.

Alcatuirea parteneriatului

Pâna la sfârsitul proiectului, partenerii urmeaza a efectua cercetari commune cu scopul de a aduce valoare adaugata domeniului. Scopul este de a reuni tehnologia, domeniul politic, industria, educatia, domeniul financiar si serviciile publice, pentru a spori gradul de întelegere asupra provocarilor generate de consumul urias de energie, combinat cu caracterul limitat al resurselor. Aceasta poate constitui o oportunitate pentru o schimbare fundamentala a modului în care lumea produce si consuma energie.

Prinicipalul context pentru parteneriat ca modalitate de lucru este schimbarea. Desi tendintele schimbarii nu sunt ceva nou, natura schimbarii si localizarea ei în calitatea mediului si efectele ei asupra standardelor de viata si asupra mostenirii istorice si culturale, difera foarte mult astazi de ceea ce era în urma cu câteva decenii, încorporând urmele tuturor schimbarilor si evenimentelor majore care au influentat într-un fel sau altul lumea ce ne înconjoara.

Regiunea transfrontaliera Timis – Csongrad se confrunta cu problem commune, rezultate din schimbari. RESGAS2011 îsi propune sa raspunda acestor necesitati legate de identificarea unor alternative la combustibilii fosili pentru producerea energiei necesare. Parteneriatul include experti din ambele tari, reuniti de problemele si convingerile comune, având însa expertize diferite:

Universitatea din Szeged(Partener principal)

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (Partner 1)

Universitatea Politehnica din Timisoara (Partner 2)

Alapitvany a Biotechnologiai Neveles es Oktatas Korszerusiteseert (Partner 3)Continutul acestei pagini nu reflecta în mod obligatoriu pozitia Uniunii Europene
www.huro-cbc.eu or www.hungary-romania-cbc.eu
© 2012 Resgas2011